Skip to main content

Wij zijn Reffee. New Fashion. Duurzaam en sociaal. Bags & clothing (coming soon).

 

Onze tassen zijn hip op de heup en mooi bijdehand.
Ambachtelijk gemaakt.
Handmade. In het atelier.
Van kwalitatief afval en restmateriaal.
Stof én echt leer. Re-used.
Duurzaam.

Maar ook zorgzaam.
Want Reffee werkt nauw samen
met vakbekwame en vakkundige vluchtelingen en alleenstaande bijstandmoeders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Omarm Reffee. Biedt een helpende hand. Op jouw manier.
Met een heuptasje, shopper of designer in je eigen kleur, die past bij jouw stijl.

Zo draag je jouw spullen altijd dicht bij je.
Veilig en comfortabel. Als je winkelt of uitgaat.
Op school, thuis of op het werk.
Altijd stijlvol. Altijd met een goed gevoel.

Reffee.
It is in your hands to make the world a better place

Achtergrond

 

Reffee is opgericht in 2022 in Rotterdam. Door Ellen Kok & Reinoud Wolff in samenwerking met het Atelier van Asad, dat is gevestigd in het buurthuis Huis van Vrede in Utrecht.

Reffee gelooft in mensen. De menselijke maat. Het gezicht achter een nummer. Iedere vluchteling heeft een verhaal. Is ver van huis. Verdient een thuis. Waar dan ook. Iedere alleenstaande bijstandsmoeder verdient een steuntje in de rug.

Reffee wil met haar hippe handgemaakte tasjes van hergebruikt hoogwaardig leer en stof onzichtbaar talent zichtbaar maken. Door mensen kansen te bieden om zich te ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk vlak.

Hoogwaardig restmateriaal.

 

Re-used. Het leer van Reffee is van hoogwaardige kwaliteit. Afkomstig van restmaterialen van de ambachtelijke fabricage van designmeubelen van RSGA Design uit Culemborg. RSGA Design staat voor tijdloos Dutch Design van oerdegelijke kwaliteit.

RSGA produceert onder andere de merken Gelderland, Spectrum en Rietveld Originals en werkt samen met de beste Nederlandse ontwerpers. Naast vormgeving en zitcomfort staan de meubelen bekend om hoogwaardige afwerking, duurzaamheid en kwalitatieve materialen. Reffee gebruikt de mooiste restanten voor het maken van de tasjes. Hierdoor wordt er niets meer verspild.